O dabar, kai daržuose pilna skaniausių daržovių, o miškai dovanoja gražiausias voveraites – tiesiog nepadoru nevirti sriubos.
Vaišinu ir jus.
Voveraičių sriuba su daržovėmis
Porcijos 4. Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
- 700 ml apvirtų voveraičių;
- 0,5 cukinijos;
- 1 morkos;
- 1 poro;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 4 bulvių;
- 1 v. š. sviesto;
- 2 lauro lapų;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 2 l sultinio;
- ryšelio krapų.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame ir nuplauname. Morką ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka, svogūną, porą ir česnaką smulkiai supjaustome. Bulves supjaustome didesniais gabalėliais.
Puode ištirpiname sviestą. Sudedame morkas, porą, svogūną. Pakepiname keletą minučių. Tada sudedame cukiniją ir česnaką. Pakaitiname. Suberiame voveraites, bulves. Užpilame sultiniu. Sudedame lauro lapus, pagardiname druska, pipirais. Verdame sriubą apie 20 min. Pabaigoje sudedame smulkintus krapus.
Jei norisi, sriubą galite gardinti šaukštu grietinės. Man tiesiog nesinorėjo.