Keptos česnakinės krevetės – tikra virtuvės klasika.
Taip paruoštas krevetes galite valgyti vienas, prisikąsdami svieste, kuriame kepė krevetės, suvilgyta čiabatos ar prancūziško batono riekele, jos puikiai tinka salotoms ar sriuboms pagardinti.
Nenusivilsite!
Keptos česnakinės krevetės
Reikės:
- 400 g nevirtų krevečių su galvomis
- 3-4 skiltelių česnako
- 2 v. š. lydyto sviesto
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- aitriųjų paprikų pagal skonį (galima nedėti)
- šviežių petražolių
- patiekti – čiabatos ar prancūziško batono, citrinos skiltelės
Kaip gaminti
Krevetes nuplaukite, pašalinkite galvas ir nulupkite, palikdami uodegėlę.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite krevetes, pagardinkite druska, traiškytais česnakais, aitriąja paprika ir kepkite keletą minučių vis pamaišydami.
Kai krevetės taps rausvos spalvos, jos paruoštos.
Apibarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltele bei duona.
Skanaus!