Šis receptas yra šiek tiek ypatingas – pyragas pagardintas žiupsneliu gvazdikėlių ir imbiero, o jo viduje slepiasi sultingų persikų gabalėliai. Niekas neatsisakys pakartoti!
Jei neturite šviežių persikų, puikiai tiks ir konservuoti.
Jogurtinis pyragas su persikais
Reikės (matavimui naudojamas 240 ml puodelis) :
- 1 kg persikų
- 1 puodelio graikinio jogurto (9-10 proc. riebumo)
- 80 ml alyvuogių aliejaus
- 2/3 puodelio cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 240 g miltų
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 a. š. sodos
- žiupsnio druskos
- po mažą žiupsnelį imbiero miltelių, trintų gvazdikėlių ir muskato riešutų
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
22 cm skersmens kepimo formą ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi.
Persikus, pašalinę kauliukus, supjaustykite gabaliukais – turėtų išeiti maždaug 2 puodeliai pjaustytų persikų.
Suplakite jogurtą, alyvuogių aliejų, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius ir išmaišykite. Suberkite smulkintus persikus.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 50–60 minučių. Jei viršus pradės ruduoti, uždenkite folija.
Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Pyragą ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti, tik tada išimkite iš kepimo formos.
Jei norite, paskaninkite pyragą cinamono glazūra, kuri suteiks dar šventiškesnio skonio: tiesiog sumaišykite pusę puodelio maskarponės su milteliniu cukrum ir puse šaukštelio cinamono, ir apliekite pyragą, apibarstykite riešutais.
Patiekite šiltą ar kambario temperatūros.
Šis pyragas bus tarsi šviežias net keletą dienų – svarbu laikyti orui nepralaidžiame inde.