Neramumai Naujojoje Kaledonijoje: nukentėjo šimtai žmonių bei policijos pareigūnai

Per neramumus Naujojoje Kaledonijoje buvo sužeista šimtai žmonių, įskaitant „apie 100“ policininkų ir žandarų, trečiadienį pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas.

Naujojoje Kaledonijoje per neramumus nukentėjo šimtai žmonių, taip pat ir policijos pareigūnai.<br>NICOLAS JOB/SIPA/Scanpix nuotr.
Naujojoje Kaledonijoje per neramumus nukentėjo šimtai žmonių, taip pat ir policijos pareigūnai.<br>NICOLAS JOB/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 10:35 AM, atnaujinta May 15, 2024, 10:53 AM

G. Darmaninas sakė, kad valdžios institucijos dar nenustatė „aplinkybių“, dėl kurių naktį iš antradienio į trečiadienį buvo nušautas vienas žmogus, o per riaušes, kilusias dėl pyktį sukėlusių konstitucinių reformų, buvo padegta dešimtys namų ir įmonių.

„Reuters“ pranešimais, per neramumus Naujojoje Kaledonijoje žuvo trys žmonės. Tai buvo jauni čiabuviai kanakai, teigė Naujosios Kaledonijos prezidento Luiso Mapou atstovas spaudai. Jis sakė šią informaciją gavęs iš policijos.

Prancūzijai priklausančiame Ramiojo vandenyno salyne šią savaitę, prieš įstatymų leidėjams Paryžiuje balsuojant dėl įstatymo projekto, kuriuo Prancūzijos gyventojams, Naujojoje Kaledonijoje pragyvenusiems 10 metų, leidžiama balsuoti provincijos rinkimuose, kilo riaušės – kai kurie vietos lyderiai baiminasi, kad tai susilpnins vietinių gyventojų kanakų balsus.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir L. Mapou paragino išsaugoti ramybę ir palaikyti dialogą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.