Izraeliui nusprendus nutraukti „Al Jazeera“ veiklą šalyje, JT akcentuoja žiniasklaidos laisvės svarbą

Izraeliui nusprendus nutraukti transliuotojo „Al Jazeera“ veiklą šalyje, Jungtinės Tautos (JT) pabrėžė žiniasklaidos laisvės svarbą.

Izraeliui nusprendus nutraukti „Al Jazeera“ veiklą šalyje, JT akcentuoja žiniasklaidos laisvės svarbą<br>AFP/Scanpix
Izraeliui nusprendus nutraukti „Al Jazeera“ veiklą šalyje, JT akcentuoja žiniasklaidos laisvės svarbą<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 12:29 PM

„Tvirtai prieštaraujame bet kokiems sprendimams apriboti žiniasklaidos laisvę“, – sekmadienį Niujorke pareiškė JT atstovas Stephane‘as Dujarricas.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pranešė, kad jo Ministrų kabinetas vienbalsiai pritarė galimybei nutraukti „Al Jazeera“ veiklą Izraelyje. Toks žingsnis žengtas po to, kai Izraelio įstatymų leidėjai priėmė naują teisės aktą dėl žiniasklaidos, kuris plačiai vadinamas „Al Jazeera“ įstatymu – jis suteikia vyriausybei įgaliojimus uždrausti užsienio transliuotojus, jei jie įvertinami kaip rizika valstybės saugumui.

„Al Jazeera“ pasmerkė Izraelio sprendimą ir pažadėjo išnaudoti visas galimybes, kad apsaugotų savo teises ir darbuotojus.

Izraelis kaltina „Al Jazeera“ skelbiant tendencingą informaciją. Stotis nuo Gazos karo pradžios pranešinėjo apie katastrofišką padėtį Gazos Ruože ir rodė mirties ir sugriovimų vaizdus, kurių Izraelio TV stotys beveik nerodo. Stotis reguliariai rodo ir „Hamas“ karino sparno „al-Qassam brigadų“ atakas prieš Izraelio kareivius.

„Al Jazeera“ buvo įsteigta 1996 m., pagrindinė jos būstinė įsikūrusi Dohoje. Ji buvo laikoma viena pirmųjų arabų TV stočių, kuri skelbė ir kritiškus pranešimus apie regioną ir todėl greitai tapo populiari arabiškajame pasaulyje. Kritikai tuo tarpu kaltina „Al Jazeera“ veikiant kaip „Hamas“ ruporas. Pats Kataras prieš Gazos karą buvo laikomas vienu svarbiausių teroristinės organizacijos finansinių rėmėjų. Dohohe gyvena ir aukščiausi „Hamas“ atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.