Žiniasklaida: Izraelis prašo JAV naujos datos delegacijos vizitui į Vašingtoną

Izraelio premjero Benyamino Netanyahu biuras, anot žiniasklaidos, paprašė Baltųjų rūmų naujos datos pokalbiams dėl Rafos. Amerikiečių stotis NBC, remdamasi JAV šaltiniais, pranešė, kad dabar abi pusės tariasi šiuo klausimu.

Izraelio vėliava.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Izraelio vėliava.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 11:01 PM

Izraelis šią savaitę atšaukė savo delegacijos vizitą į Vašingtoną, kai JAV vyriausybė nevetavo JT Saugumo Tarybos rezoliucijos dėl paliaubų Gazos kare. Šio vizito metu JAV vyriausybės atstovai ketino pristatyti Izraelio delegacijai sausumos puolimo Gazos Ruožo Rafos mieste alternatyvų.

Trečiadienį B. Netanyahu pareiškė, jog atšaukdamas delegacijos vizitą norėjo parodyti islamistiniam „Hamas“ judėjimui, kad nenusileis tarptautiniam spaudimui. JAV atmeta planuojamą Izraelio puolimą Rafoje. Islamistų organizacija po pastarosios Saugumo Tarybos rezoliucijos yra įsitikinusi, kad tarptautinis spaudimas sutrukdys Izraeliui išlaisvinti įkaitus ir sunaikinti „Hamas“ Gazos Ruože, sakė B. Netanyahu.

Atšaukdamas delegacijos vizitą jis esą norėjęs pranešti islamistams, kad jie nesikliautų šiuo spaudimu, Tai esą nesuveiks. „Tikiuosi, kad jie žinutę suprato“, – pabrėžė B. Netanyahu.

Tarptautinės teisės požiūriu įpareigojančioje rezoliucijoje JT Saugumo taryba pirmadienį pirmą kartą nuo karo pradžios paragino Gazos Ruože „nedelsiant paskelbti paliaubas“. JT institucija taip pat pareikalavo nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus „Hamas“ laikomus įkaitus. JAV savo veto teisės atsisakė, tačiau balsavimo metu susilaikė.

B. Netanyahu į tai atsakė atšaukdamas Izraelio delegacijos vizitą į Vašingtoną. Stebėtojai šį žingsnį interpretavo kaip tūžmingą reakciją į tai, kad Amerika susilaikė balsuojant. „Mano nuomone, priimdama tokį sprendimą Saugumo taryboje JAV pasielgė labai, labai blogai“, – trečiadienį sakė B. Netanyahu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.