Iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino nelegaliai patekti 243 migrantai: pareigūnus apmėtė akmenimis

Per dvi pastarąsias paras iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino nelegaliai patekti 243 migrantai. Incidentų užfiksuota Bialovežos, Dubiče Cerkevnės ir Čeremšos kaimų apylinkėse. Tai trečiadienį socialiniame tinkle X pranešė Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

Lenkijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 2:01 PM

Kaip informavo Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio atstovė spaudai majorė Katarzyna Zdanowicz, antradienį buvo užfiksuoti 148 incidentai, susiję su mėginimais nelegaliai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną. Pasak jos, Dubiče Cerkevnės apylinkėse Lenkijos pareigūnus akmenimis apmėtė maždaug 30 migrantų grupė.

Pirmadienį buvo užfiksuoti 95 mėginimai nelegaliai kirsti sieną. „Ir tą dieną šalies sieną saugantys pareigūnai kelis kartus buvo atakuojami akmenimis ir pagaliais“, – pridūrė K. Zdanowicz.

Nuo kovo pradžios Lenkijos sienos apsaugos tarnyba užregistravo daugiau kaip 2,6 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti sieną, kur kas daugiau negu sausį ir vasarį. Užpernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.