Pasieniečiai sukliudė samdytiems vairuotojams į Kauną nuvaryti tris Vokietijoje vogtus vilkikus

Vos per keletą valandų Kalvarijos pasieniečiai sulaikė tris Vokietijoje vogtus apynaujus balninius vilkikus MAN TGX. Visus juos vairavo jauni Kirgizijos piliečiai.

 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti vilkikai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

May 9, 2024, 9:20 AM

Naktį iš pirmadienio į antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, patruliavę pasienio ruože, kelyje Suvalkai–Marijampolė (Kalvarijos sav.), sustabdė patikrinti balninį vilkiką MAN TGX su puspriekabe „Koegel“, registruotus Vokietijoje. Iš Lenkijos atvykstantį automobilį vairavo 27-erių Kirgizijos pilietis, turintis tos šalies vizą. Pasieniečiams jis pateikė galiojančius kelionės dokumentus ir vairuotojo pažymėjimą, taip pat krovininio automobilio ir puspriekabės registracijos liudijimus.

Patikrinę vilkiko identifikacijos numerį (VIN) Interpolo duomenų bazėje, VSAT pareigūnai nustatė, kad prieš pusmetį, pernai spalio 6 d. vokiečių policija paskelbė šio automobilio paiešką.

Prabėgus vos pusvalandžiui, kitas tos pačios užkardos pasieniečių ekipažas jau minėtame kelyje esančios degalinės teritorijoje sustabdė dar vieną vilkiką MAN TGX su puspriekabe „Krone“, registruotus Vokietijoje. Krovininį automobilį vairavęs 30-metis Kirgizijos pilietis VSAT pareigūnams pateikė tiktai savo pasą su lietuviška viza. Transporto priemonių registracijos dokumentų jis tvirtino neturįs.

Patikrinę vilkiko ir puspriekabės identifikacinius numerius Interpolo duomenų bazėje, pasieniečiai išsiaiškino, kad jie – pavogti ir Vokietijoje ieškomi nuo tos pat 2023 m. spalio 6 d. O apžiūrėdami automobilio saloną, VSAT pareigūnai rado du Vokietijoje išduotus registracijos liudijimus, iš kurių viename buvo įrašyti būtent Vokietijoje ieškomos puspriekabės „Krone“ duomenys.

Tą patį antradienį, vidurdienį, kelyje Suvalkai–Marijampolė dar vienas ten patruliavęs Kalvarijos pasieniečių ekipažas sustabdė iš Lenkijos atvykstantį krovininį automobilį MAN TGX, registruotą Vokietijoje, su puspriekabe „Koegel“, prie kurios buvo pritvirtinti lenkiški valstybinio numerio ženklai.

Vilkiką vairavęs 28-erių Kirgizijos pilietis VSAT pareigūnams pateikė savo pasą, leidimą laikinai gyventi Lenkijoje bei transporto priemonių registracijos liudijimus – vokišką ir lenkišką.

Įrašas Interpolo duomenų bazėje patvirtino, kad vilkikas MAN – vogtas: jo paiešką vokiečių policija paskelbė vos prieš mėnesį, balandžio 4 d.

Vilkikus iš Vokietijos kirgizai už 200–500 eurų atlygį turėjo nuvairuoti į Kauną.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl didelės vertės nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Liudytojais apklausti vilkikus vairavę kirgizai po apklausos buvo paleisti.

Sulaikyti krovininiai automobiliai MAN TGX su puspriekabėmis laikinai saugomi Varėnos pasienio rinktinės padaliniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.