Kaimynų konfliktas dėl žemės: vienam prireikė medikų, kitam – ikiteisminis tyrimas dėl grasinimų nužudyti Nuaidėjo 6 šūviai

Vilniaus policijos pareigūnai aiškinasi kaimynų konfliktą dėl žemės, per kurį nuaidėjo mažiausiai šeši šūviai. Vienam iš konflikto dalyvių prireikė medikų, kitas aiškinasi policijai dėl grasinimų nužudyti.

Pistoletas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pistoletas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-09 09:16

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, gegužės 8 d. apie 15 val. 20 min. Vilniaus r., Klevinės vs., Senajame Ukmergės kelyje, konflikto metu, vyras (gim. 1959 m.) teisėtai laikomu pistoletu PM grasino kitam vyrui (gim. 1974 m.) bei iššovė šešis šūvius į orą.

Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo tarp kaimynų dėl žemės. Apie incidentą pareigūnus informavo policijai paskambinęs jaunesnio vyro draugas. Jis pasakojo, kad konflikto metu kaimynas iššovė šešis šūvius į orą, o vėliau užsidarė namuose. Pasak pranešėjo, jo draugui kraujuoja ranka, tačiau neaišku, ji peršauta ar sužalota kitu būdu.

Atvykę pareigūnai iš šaudžiusio vyriškio paėmė pistoletą PM.

Atvykus pareigūnams, nukentėjęs vyras medikų pagalbos atsisakė. Tačiau apie 20 val. 58 min. jis pats nuvyko į ligoninę, kur medikai jam sutvarstė sužeistą ranką. Vyras medikams sakė, kad jį sumušė kaimynas.

Suteikus pagalbą, vyriškis išleistas gydytis į namus.

Vilniaus policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.