Šalčininkų rajone, kaimo diskotekoje, apsilankiusiems pareigūnams įkliuvo trys girti ir du nuo kvaišalų apsvaigę nepilnamečiai

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai vis dažniau sulaukia gyventojų pranešimų dėl Kalesninkų k. savaitgaliais vykstančios diskotekos metu daromų viešosios tvarkos pažeidimų – jaunimas, kuris dėl savo amžiaus pagal galiojančius teisės aktus negali būti neblaivus, laisvai įsigyja alkoholio produktų ir juos vartoja, taip pat svaiginasi psichiką veikiančiomis medžiagomis, o apsvaigę nuo šių medžiagų kelia pavojų vietos gyventojams.

 Policijos pareigūnai surengė reidą kaimo diskotekoje.<br> Policijos nuotr. 
 Policijos pareigūnai surengė reidą kaimo diskotekoje.<br> Policijos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus AVPK

May 7, 2024, 6:08 PM, atnaujinta May 7, 2024, 6:11 PM

Diskotekos metu triukšmaujama, daromi KET pažeidimai, trikdoma gyventojų viešoji rimtis. Patalpos, kuriose vyksta savaitgalio diskotekos ir parduodamas alkoholis, priklauso vienai iš individualių įmonių, kurioje praėjusių metų spalį jau buvo nustatyti pažeidimai, susiję su alkoholio produktų pardavimu asmenims, jaunesniems nei 20 m. amžiaus.

2024 m. balandžio 28 d. Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su specializuotais padaliniais, Kalesninkų kaime atliko policinę priemonę – patikrino minimos individualios įmonės veiklą bei tame pačiame pastate jaunimo susibūrimo ir pasilinksminimo vietą.

Policinės priemonės davė rezultatų – buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.), dėl disponavimo narkotinėmis ar psichiką veikiančiomis medžiagomis sulaikyti 3 įtariamieji. Priemonės metu nustatyti 5 neblaivūs asmenys, nesulaukę 20 metų amžiaus (3 iš jų – nepilnamečiai). Taip pat nustatyti 5 asmenys, apsvaigę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų (iš jų 2 – nepilnamečiai).

Kai kurie linksmybių dalyviai elgėsi agresyviai – nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, pažeidinėjo KET bei viešąją tvarką. Dėl jų veiksmų pradėtos administracinės teisenos, o pažeidėjai patraukti administracinėn atsakomybėn.

Policinės priemonės rezultatai parodė, kad gyventojų pranešimai apie šiurkščius viešosios tvarkos, alkoholio kontrolės įstatymų pažeidimus Kalesninkų kaime yra pagrįsti, todėl policijos pareigūnai šias priemones tęs ir toliau.

Šalčininkų rajono policija dėkinga gyventojams už aktyvią pagalbą ir vertingą informaciją, išaiškinant teisės pažeidimus, ir toliau prašo apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus ar nusikalstamas veikas nedelsiant pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba per elektroninių policijos paslaugų portalą www.epolicija.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.