I. Šimonytė susitiko su U. Fon der Leyen: Lietuvos narystės ES sukaktis – mūsų 20 metų sėkmės

Ketvirtadienį Lietuvai minint narystės Europos Sąjungoje dvidešimtmetį ir Europos dieną, Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė susitiko su šalyje viešinčia Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen.

 I. Šimonytė susitiko su U. Fon der Leyen: Lietuvos narystės ES sukaktis – mūsų 20 metų sėkmės.<br> lrv.lt nuotr.
 I. Šimonytė susitiko su U. Fon der Leyen: Lietuvos narystės ES sukaktis – mūsų 20 metų sėkmės.<br> lrv.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 3:29 PM

Susitikime ministrė pirmininkė pažymėjo, kad Lietuvos visuomenė yra viena palankiausiai vertinančių ES visoje Bendrijoje, o tai tik patvirtina didelę narystės naudą šaliai.

„Labai džiugu jus priimti čia, Vilniuje, minint Europos dieną ir Lietuvos narystės Europos Sąjungoje sukaktį – mūsų 20 metų sėkmės, tęsiamos ir toliau. Tai, kiek nuoširdžių pastangų siekdamos tapti mūsų šeimos dalimi deda šalys kaip Ukraina ir Moldova, yra geriausias priminimas apie ES pasiekimus“, – pranešime teigė I. Šimonytė.

„ES – tai mūsų bendri namai, išties ypatingas taikos ir gerovės projektas, kurį turime saugoti ir auginti, būdami atviri ir padėdami tiems, kurie tiki bendromis vertybėmis ir nesiblaškydami siekia narystės. Turime ne tik didžiuotis ES sėkme, bet ir ginti ją, siekti, kad ši sėkmės erdvė augtų“, – pridūrė ji.

Susitikime I. Šimonytė su EK pirmininke taip pat skyrė dėmesio Europos saugumo ir paramos Ukrainai stiprinimo, taip pat – ES plėtros klausimams. Kaip pažymėjo Lietuvos premjerė, svarbu dar šį pusmetį pradėti ir oficialias stojimo derybas su Ukraina ir Moldova.

Susitikime Vyriausybėje taip pat pabrėžta, kad nepaisant Rusijos mėginimų įtikinti Vakarų sankcijų neefektyvumu, jų poveikis yra matomas ir spaudimas turi būti didinamas. Naujas ES susitarimas dėl iš užšaldytų Rusijos lėšų gauto pelno perdavimo Ukrainai yra teisinga ir tęstina kryptis, kalbėta susitikime.

ELTA primena, kad gegužės 9-ąją Lietuvoje ir visoje Europoje minima Europos diena. Šia proga ketvirtadienį Lietuvoje lankosi EK pirmininkė U. von der Leyen, sostinėje vyksta minėjimai ir šventiniai renginiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.