Danguje pirmąkart nufotografuotas naujasis Kinijos žvalgybinis lėktuvas – štai kas apie jį žinoma

Kinijos socialinėje žiniasklaidoje pasirodė naujausios Kinijos lėktuvo „KJ-600“ – ankstyvojo perspėjimo iš oro (AEW) orlaivio – nuotraukos.

 Kinijos socialinėje žiniasklaidoje pasirodė naujausios Kinijos lėktuvo „KJ-600“ – ankstyvojo perspėjimo iš oro (AEW) orlaivio – nuotraukos.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Kinijos socialinėje žiniasklaidoje pasirodė naujausios Kinijos lėktuvo „KJ-600“ – ankstyvojo perspėjimo iš oro (AEW) orlaivio – nuotraukos.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 3:34 PM

2024 m. kovą išplitusiose nuotraukose matyti bazinis Liaudies išlaisvinimo armijos karinio jūrų laivyno (PLAN) lėktuvo „KJ-600“ dizainas, jo pilka spalvinė gama ir bruožai, primenantys JAV karinio jūrų laivyno lėktuvą „E-2 Hawkeye“.

„KJ-600“, kurį sukūrė „Xi'an Aircraft Company“, skrydžių bandymus pradėjo 2020 m. rudenį. Dviejų turbopropelerinių variklių varomas orlaivis pasižymi erdviu fiuzeliažu, kuriame telpa 4–6 asmenų įgula, o virš fiuzeliažo įrengtas didelis radiolokacinis kupolas.

Lėktuvas pasižymi aukšta tiesių sparnų konfigūracija, keturbriaune uodegos plokštuma, trirate važiuokle ir nemažu kupolu, įtariama, skirtu AESA tipo radiolokacinei sistemai.

Nepaisant vykdomų skrydžio bandymų, nėra vizualiai patvirtinta, kad būtų bandomas „KJ-600“ paleidimas katapulta, tačiau kadangi prototipo skrydžio bandymai vyksta ir programa gali artėti prie mažos apimties pradinės gamybos, atrodo, kad „KJ-600“ integravimas į lėktuvnešio operacijas yra neišvengiamas, rašo „Defence Blog“.

Palydovinių vaizdų analizė rodo, kad „KJ-600“ sparnų plotis yra 24,4 m, o ilgis – 18,4 m – o tai atitinka kompaktiško lėktuvo, naudojamo lėktuvnešyje, konstrukcijos lūkesčius.

2023 m. pabaigoje pranešimuose buvo nurodoma, kad bus atliekami „intensyvūs bandymai“, kuriuose dalyvaus bent 4–6 šio lėktuvo modelio prototipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.