Nemėgstantiems kišti rankų į žemę: šviežios daržovės gali pačios savimi pasirūpinti

Svajojate apie šviežias daržoves ištisus metus? Tačiau nei vietos daržui, nei jėgų jo priežiūrai neturite? Tokiu atveju, išmani sodininkystė – jūsų šansas! Išmanusis namų sodas yra atsakymas tiems, kurie stokoja galimybių, jėgų ar noro triūsti savo šiltnamyje, bet trokšta be didesnių pastangų užsiauginti žalumynų asmeniniam vartojimui. Štai, kaip veikia ir kokias galimybes atveria išmanusis namų sodas.

 Išmanusis sodas.
 Išmanusis sodas.
 Išmanusis sodas.
 Išmanusis sodas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-27 16:01, atnaujinta 2024-03-27 16:02

Ekologiškas būdas patiems užsiauginti daržovių

Vitaminų bomba – ištisus metus. Nors gyvenimas vidutinio klimato zonoje leidžia džiaugtis keturiais skirtingais metų laikais, tačiau metų laikų kaita turi ir savotiškų minusų. Vienas jų – šaltuoju metų laikotarpiu prarandame galimybę pastiprinti organizmą šviežių daržovių teikiamais vitaminais ir maisto medžiagomis.

Tačiau išmanusis namų sodas inovatyvus tuo, jog suteikia galimybę mėgautis jūsų pačių užaugintomis, ką tik nuskintomis daržovėmis nepriklausomai nuo metų laiko! Tad palepinkite savo organizmą vitaminais praturtintais žalumynais ne tik šiltuoju sezonu – o jūsų kūnas jums atsidėkos stipriu imunitetu, švytinčia oda ir energijos apstumu.

„Išmanusis namų sodas yra ekologiškas būdas auginti augalus. Tokiu būdu auginamose daržovėse ir žolelėse nėra pesticidų, sintetinių trąšų ir jokių kitų kenksmingų medžiagų. Visą augalo augimo procesą galite stebėti patys ir žinosite apie visas maistines medžiagas, kurios buvo panaudotos auginimo procese“, – privalumus vardina prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadovė Ineta Meškelevičiūtė.

Išmanusis namų sodas

Pirmiausia, apie patį išmanųjį namų sodą. Populiari išmaniųjų namų sodų Click & Grow technologija naudoja specialiai sukurtą „Smart Soil“ dirvožemį ir paprastą automatizuotą sistemą, kuri padeda greitai ir lengvai auginti augalus be jokių GMO, pesticidų, insekticidų ar kitų kenksmingų medžiagų.

Šios technologijos lempos sukurtos taip, kad augalai augtų greičiau: automatiškai veikia natūralus 16 valandų ir 8 valandų išjungimo šviesos ciklas, o pačios lempos aukštis – reguliuojamas. Taip pat Click & Grow technologija naudoja patentuotą nanomedžiagą, kuri automatiškai išskiria maistingąsias medžiagas, deguonį ir vandenį, reikalingus augalams augti.

Kaip išsirinkti sau tinkamą? Išmanių sodų įrenginių galite įsigyti įvairių dydžių, spalvų ir modelių. Sodų variantų dydžiai svyruoja nuo kelių skirtingų augalų – nuo 3 ar 9 iki 25 vietų. Taip pat galima pasirinkti pilkos, baltos ar rusvos spalvos įrenginį, pagal savo namų dizainą.

Mažesniuose išmaniuosiuose namų soduose galima auginti trijų rūšių augalus, didesniuose – net devynių rūšių.

Įranga – labai paprasta: į rinkinį įeina įrenginys, skirtas kontroliuoti augalo augimo procesą (išoriniai jutikliai), kai kuriuose – net mobili programėlė, kurios dėka gaunama informacija apie įrenginio viduje esančią temperatūrą, drėgmę ir kitus veiksnius. Auginant augalus šiuo būdu užtenka papildyti augalo mėnesio vandens atsargas, o laistymu pasirūpina pats įrenginys. Šviesa, temperatūra, maistinėmis medžiagomis taip pat pasirūpinama automatiškai. Todėl puikiai tinka tiems, kurie neranda laiko ar pamiršta pasirūpinti augalais.

Kaip stilinga interjero detalė

Įrenginys – puikiai pritaikomas kiekvienuose namuose. Išmanusis sodas puikiai tinka būstui, nepasižyminčiam didele erdve, nes užima itin mažai vietos, todėl sukti galvos, kur įtalpinti sodą, tikrai nereikės. Taip pat būna skirtingų dizainų ir atspalvių, todėl puikiai pritaikomas prie namų interjero ir net gali pasitarnauti, kaip stilinga interjero detalė.

Augalų pasirinkimo apstybė – stulbinanti. Mėgstate kalendras, rozmarinus ar bazilikus? O gal labiau norisi čili pipirų, pomidorų ar braškių? O gal ir vieno, ir kito? Ne bėda! Savo mėgstamų daržovių, uogų ar prieskonių tikrai rasite, nes turite galimybę rinktis iš 117 skirtingų rūšių augalų sėklų.

„Išmanusis namų sodas, kaip matome, išties atveria galimybę užsiauginti norimų augalų pačiu paprasčiausiu, kiekvienam prieinamu būdu ir beveik be jokių pastangų. Turint omenyje augalų sėklų įvairovę, įrenginio kompaktiškumą ir ekologiškų, pačių užaugintų žalumynų naudą organizmui bet kuriuo metų laiku, galima teigti, jog ši inovacija yra viena naudingiausių ir paprasčiausiai pritaikomų buityje“, – sako ekspertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.