JAV „pirmoji katė“ Willow sulaukė ypatingo įvertinimo: 2 Bidenų šunys iš Baltųjų rūmų buvo pašalinti

Bidenų šunys patraukė žiniasklaidos dėmesį dėl blogo elgesio, tačiau „pirmoji JAV katė“ Willow nusipelnė knygos.

 Jill Biden parašė knygą vaikams apie „pirmąją katę“ Willow.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jill Biden parašė knygą vaikams apie „pirmąją katę“ Willow.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 8:58 AM

Pirmoji ponia Jill Biden parašė knygą vaikams apie trumpaplaukės rainės kelionę iš ūkio Pensilvanijoje į Baltuosius rūmus 2022 metais. Knygutė „Baltųjų rūmų katė Willow“ bus išleista birželio mėnesį, likus keturiems mėnesiams iki prezidento Joe Bideno peštynių dėl perrinkimo su pirmtaku Donaldu Trumpu.

„Vaikštinėdama iš vieno kambario į kitą ir tyrinėdama savo naujųjų namų istoriją, Willow greitai susipažįsta su visais neįtikėtinais žmonėmis, valdžiusiais „Žmonių namus“, – sakoma leidyklos „Simon and Schuster“ paskelbtame Jill Biden pareiškime. – Savo kelionėje Willow susiranda daug draugų ir iš „katės požiūrio taško“ atskleidžia pasauliui visas žinomiausio Amerikos adreso subtilybes“.

Willow yra paskutinė Baltuosiuose rūmuose likusi prezidento augintinė. Du Bidenų šunys iš jų pašalinti po kelių incidentų. Vokiečių aviganis Commanderis, atvykęs dar jauniklis 2021 m., įkando keliems slaptosios tarnybos agentams ir buvo išsiųstas gyventi kitur. Kitas tos pačios veislės šuo Majoras po panašių incidentų buvo atiduotas šeimos draugams. Bidenų numylėtinis Champas nugaišo 13-os metų 2021-aisiais.

Willow, kaip ir pati Jill Biden, kilusi iš Pensilvanijos, per rinkimus lapkritį kova šioje valstijoje turės lemiamos reikšmės. Katė pavadinta pirmosios ponios gimtojo miesto Willow Grove garbei. 72 metų Jill Biden parašė knygą kartu su rašytoja Alyssa Satin Capucilli, ją iliustravo menininkė Kate Berube, pranešė leidėjai.

Baltuosiuose rūmuose yra gyvenę daugelio prezidentų augintiniai, nors kačių pasitaikė retai. Knygas apie savo augintinius parašė pirmosios ponios Hillary Clinton ir Barbara Bush. Sugrįžti į Baltuosius rūmus siekiantis D. Trumpas buvo pirmasis prezidentas po XIX a. ketvirtąjį dešimtmetį valdžiusio Andrew Jacksono, neturėjęs augintinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.